Empanada
1 ou 4 tomaques
250gr. de farina 1 ceba
un polsim de sal llonganissa
250gr. de farina 1 ceba
un polsim de sal llonganissa
25gr. de llevadura pit de pollastre
una cullerada sopera d'oli d'oliva 1 pimentó roig
una cullerada sopera d'oli d'oliva 1 pimentó roig
un got d'aigua (aproximadament) formatge ratllat o mozzarella ratllada
Elaboració:
Per començar a fer la massa cal empolvorar amb farina la superfície on s'ha de treballar . Llavors es fa un volcà amb la farina i se li tira el polsim de sal. Al centre s'afegeix l'oli d'oliva.
A un got s'hi fica l'aigua i la llevadura, es barreja i també s'hi tira al centre del volcà.
Ja es pot amaçar. (Cal deixar-la reposar 1h tapada amb un drap de cuina).
A un got s'hi fica l'aigua i la llevadura, es barreja i també s'hi tira al centre del volcà.
Ja es pot amaçar. (Cal deixar-la reposar 1h tapada amb un drap de cuina).
Mentre reposa la massa, es pot aprofitar per preparar el farcit.
La ceba i les tomaques trossejades es sofregeixen.
La llonganissa, el pit de pollastre i el pimentó es tallen a trossets i es fregeixen.
La ceba i les tomaques trossejades es sofregeixen.
La llonganissa, el pit de pollastre i el pimentó es tallen a trossets i es fregeixen.
Tenint tots els ingredients a punt i la massa reposada, es procedirà a fer l'empanada.
Primerament es divideix la massa en dos parts, una per fer la base i l'altra per tapar el farcit.
Cal envernissar la llauna on s'enfornarà amb una mica d'oli d'oliva per a que no s'apegui l'empanada. Llavors es cobreix amb la massa i si afegeix el farcit amb el formatge o mozzarella ratllada, es tapa amb la massa sobrant i se li fa una vora de pastisset.
Per finalitzar, es bat un ou i es pinta l'empanada.
Ja es pot enfornar (el forn prèviament escalfat) a 180º fins que es comença a daurar l'empanada.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada